Son Eklenen Haberler

banner image

Sponsor Reklam

banner image

Tumblr Türkiye Girişi Engellendi, Nasıl Girerim?

Tumblr Türkiye Girisi Engellendi, Nasıl Girerim?
TUMBLR ERİŞİM YASAĞI, DNS AYARLARI YASAK KALDIRMA

Milyonlarca blogcunun favorisi olan Tumblr kısa bir süre önce malesef Türkiye'den giren kullanıcılara engellendi.Son zamanlarda bloglarında yayınladıkları uygunsuz içerikler ile sosyal platformun kapanmasına neden olanlar bakalım şimdi ne yapacaklar.2015 yılının en hızlı büyüyen hatta Facebook ve Twitter'ı bile geride bıkaran Tumblr erişim yasağı nedeni ile herkesi üzdü.Ülkemizde sürekli bu şekilde sosyal platformaların engellenmesine alıştık.Tumblr yasaklandı diye tabi ki vazgeçmeyecek kişilerin sayısı da küçümsenecek gibi değil sanırım.

20 Mayıs 2013 yılında Yahoo tarafından satın alınan Tumblr çok kısa bir sürede bütün sosyal ağları geride bırakarak liderliğini ilan etmişti.Milyar dolarlar karşılığın da satın alınan Tumblr'da Türk kullanıcıların yayınladıkları uygunsuz içerikler nedeni ile 5 Nisan 2016 salı günü Türkiye girişleri yasaklandı.Sizler için Tumblr dns ayarları ile nasıl gireceğinizi ve erişim engelli bütün sitelere nasıl gireceğinizi haberimizin devamında paylaşdık.

Tumblr Erişim Engeli Kaldırma

Türkiye'den girişleri engellenmesi ile büyük bir hayal kırıklığı yaratan Tumblr sosyal platformuna girebilmek için yapmanız gereken işlemleri çok basit bir şekilde özetleyeceğim.Yapmanız gereken tek şey ise DNS ayarlarınızı 8.8.8.8 ve 8.8.8.4 şeklinde yapmanızdır.Bu şekilde Tumblr ve diğer tüm yasaklı sitelere girebilirsiniz.

İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 05.04.2016 tarihli 2016/1924 D. İş ve / sayılı kararı ile tumblr.com ve altında yer alan tüm sayfalar erişime engellendi. Erişim engeli uygulanmaya başlandı.

Tumblr Nedir?

Tumblr, ABD bazlı sosyal ağ ve blog sitesidir. David Karp tarafından Şubat 2007’de kurulmuştur. Tumblr’ın benzer türdeki diğer sitelerinden farkı, popüler sosyal paylaşım siteleriyle tam bir uyum içinde çalışıyor olmasıdır.

Beş yıllık süre boyunca reklamsız hizmet veren Tumblr’ın gelir kaynağının büyük kısmını özel temaların satışından alınan paylar ve gönderilerini öne çıkarmak isteyen kullanıcıların ödediği bir dolarlık ücret oluşturuyordu. Site ilk büyük reklam kampanyasını anlaştığı spor giyim şirketi Adidas ile başlattı.

Tumblr, 20 Mayıs 2013 tarihinde Yahoo! tarafından yaklaşık 1.1 milyar dolara satın alınmıştır.

Tumblr 2015 senesinin en hızlı büyüyen sosyal ağı oldu. Facebook ve Instagram gibi sosyal medya sitelerini geride bırakan Tumblr, üye sayısını tam 45% oranında arttırdı. Global Web Index’in verilerine göre aktif kullanıcı sayısını 120% arttıran Tumblr, Facebook ve Instagram’ın önüne geçti.


tumblr türkiye engeli, tumblr erişim yasağı 2016, tumblr nasıl girerim, tumblr dns ayarları, tumblr girme yöntemleri
Tumblr Türkiye Girişi Engellendi, Nasıl Girerim? Tumblr Türkiye Girişi Engellendi, Nasıl Girerim? Reviewed by Why on 08:10:00 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.